Fundatia Inima de Copil

Fundatia Inima de Copil

Un sat un copil

Status: Fundraising

Proiectul ”Un sat, un copil!”, este un proiect de burse inițiat în 2014 și care a început prin a încuraja fiecare comună din județul Galați să propună cel puțin un copil cu rezultate excepționale care provine dintr-o familie cu venituri mici. 

[ Show more ]

20,450 RON

Raised:

5

Supporters:

93

Donations:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Proiectul ”Un sat, un copil!”, este un proiect de burse inițiat în 2014 și care a început prin a încuraja fiecare comună din județul Galați să propună cel puțin un copil cu rezultate excepționale care provine dintr-o familie cu venituri mici. De ce?  Pentru că în România, 1 din 2 copii sunt în risc de sărăcie și/sau excluziune socială, cel mai ridicat nivel din UE, 1 din 4 copii renunță la școală din cauza sărăciei și a rezultatelor proaste la învățătură, 1 din 4 copii merg cel puțin 1 oră pentru a ajunge la școală. În mediul rural, sărăcia este de trei ori mai răspândită decât în zonele urbane. Inimă de Copil și-a propus să construiască pe termen lung, condiții în care și copiii aflați în situații socio-economice dificile să poată merge la școală, să fie pregătiți și încrezători. Din anul 2014 și până acum, am oferit celor peste 120 de copii din 25 localități, și comune din județ, 40 de copii doar în 2016, burse speciale pentru merite deosebite la învățătură.

Proiectul se adresează copiiilor în clasele I-VIII provenind din familii cu venituri între 40 – 180 lei/membru familie/lună, dar care au rezultate școlare cu medii generale de 9 – 10 și un potential de dezvoltare deosebit.

O burasă oferită în cadrul programului este între 300 și 600 lei pe trimestru, iar bugetul anual al proiectului este de 75.000 de lei.

Ajută-ne să strângem cât mai multe donații pentru un prezent mai bun al acestor copii. Mulțumim!